همه چیز درباره المان

همه چیز درباره المان

احمدرضا محمدیان
همه چیز درباره المان

نظام اموزشی المان

تحصیل در مدارس دولتی مجانی است. نظام آموزشی از نظر عمودی دارای سه مرحله است: دوره‌ی ابتدائی و دوره‌ی دوم یک و دو. به‌طورمعمول همه‌ی کودکان به‌طوریک‌سان دوره‌ی ابتدائی 4 یا 6 ساله را، از کلاس اول تا چهارم (در برلین و براندنبورگ از کلاس اول تا ششم) می‌گذرانند. پس از آن مدارس به سه نوع تقسیم می‌شوند: هاپت‌شوله ــ Hauptschule ــ (کلاس 5 تا 9 یا 10)، رئال‌شوله ــ Realschule ــ (کلاس 5 تا 10 که با امتحان نهائی دوره‌ی متوسطه پایان می‌یابد) و گیم‌نازیوم ــ Gymnasium ــ (کلاس 5 تا 12 یا 13 که با امتحان نهائی برای کسب مدرک آبیتور ــ Abitur ــ ‌برای ورود به آموزش عالی پایان می‌یابد). این سه نوع مدرسه یا ‌جداگانه به آموزش می‌پردازند یا در مدارسی که دو یا هر سه نوع را با هم ترکیب کرده‌اند ــ Gesamtschule. در گزامت‌شوله تغییر نوع مدرسه برای دانش‌آموز آسان‌تر است. نام‌گذاری نوع مدارس در هر ایالت متفاوت است. تنها گیم‌نازیوم در همه‌ی ایالات به ‌همین نام خوانده می‌شود.

 


موضوعات مرتبط: تحصیل در المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

ایالت های المان

 

 

کشور آلمان از ۱۶ ایالت (به آلمانی: Land یا Bundesland) تشکیل شده‌است.

۲ ایالت برلین و هامبورگ فقط یک شهر هستند. ایالت برمن نیز فقط از دو شهر تشکیل شده‌است. سیزده ایالت دیگر دارای چندین شهر و  روستا می‌باشند.

  1. بادن-وورتمبرگ (Baden-Württemberg)
  2. بایرن (Bayern)
  3. براندنبورگ (Brandenburg)
  4. برلین (Berlin)
  5. برمن (Bremen)
  6. تورینگن (Thüringen)
  7. راینلاند-فالتز (Rheinland-Pfalz)
  8. زارلاند (Saarland)
  9. زاکسن (Sachsen)
  10. زاکسن-آنهالت (Sachsen-Anhalt)
  11. شلسویگ-هولشتاین (Schleswig-Holstein)
  12. مکلنبورگ-فورپومرن (Mecklenburg-Vorpommern)
  13. نوردراین-وستفالن (Nordrhein-Westfalen)
  14. نیدرزاکسن (زاکسن سفلی) (Niedersachsen)
  15. هامبورگ (Hamburg)
  16. هسن (Hessen)

موضوعات مرتبط: درباره المانایالات المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

عکس های دیدنی از المان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عکس هایی از مکان های دیدنی کشور آلمان

 

منبع:http://www.taknaz.net 

 


موضوعات مرتبط: عکس های المانگردشگری المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

درباره غذاهای المانی

در آلمان غذاهای يک سانی برای همه ی مناطق وجود ندارد. درعوض شمار زيادی غذاها ويژه ی مناطق مختلف اند. از نوعی ماهی دودی در کيل گرفته تا سوسيس سفيد با خردل شيرين در مونيخ. غذاهای محلی نيز مورد توجه آشپزهای سرشناس آلمانی هستند. کتاب راهنمای رستوران های ميشلين در تازه ترين چاپ خود در 2015 با ستاره های معروفش بیش از282 رستوران آلمانی را برگزيده است. بعد از فرانسه آلمان دارای بیش ترین رستوران سه ستاره است. هامبورگ و برلین سرآمد شهرهای آلمان در عرضه ی غذاهای خوشمزه اند. از جمله معروف ترين آشپزهای آلمانی هارالد ولفارت و ديتر مولر هستند. از سال 2009 روزنامه نگار آلمانی، یولیانه کاسپار، به عنوان اولین زن و اولین خارجی به سردبیری راهنمای رستوران میشلین انتخاب شده است.

 


موضوعات مرتبط: درباره المانغذاهای المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

ورزش در المان

آلمان در ورزش قهرمانی موفق است، ولی در ورزش همگانی نیز جایگاهی برجسته دارد. هدف حمایت بین‌المللی از ورزش استفاده از آن برای برانگیختن تفاهم بیش‌تر میان ملت‌هاست.
 

 

آلمانی‌ها ورزش‌دوست و آلمان کشوری موفق در عرصه‌ی ورزش است. در جدول مجموع مدال‌های دائمی بازی‌های المپیک (تا سال 2014)، آلمان با 1682 مدال پس از ایالات متحده و فدراسیون روسیه در جایگاه سوم قرار دارد. حدود 28 میلیون نفر در آلمان عضو یکی از 91 هزار باشگاه ورزشی هستند. این باشگاه‌ها در کنار فعالیت‌های ورزشی وظایف مهم اجتماعی و مشارکت‌جویانه نیز به ‌عهده دارند. آن‌ها بیش از همه در ارتباط با جوانان و برای هم‌گرائی بیش‌تر ارزش‌هائی چون بازی جوانمردانه، روحیه‌ی جمعی و رواداری را انتقال می‌دهند. توانائی‌های باشگاه‌های ورزشی به ‌دلیل افزایش بین‌المللی‌شدن ترکیب جمعیت و با توجه به ادغام مهاجران در جامعه اهمیتی بیش‌ازپیش می‌یابد. حدود 60700 باشگاه ورزشی اعضایی با پیشینه‌ی مهاجرت دارند. درمجموع نزدیک به 7/1 میلیون نفر با پیشینه‌ی مهاجرت در این باشگاه‌های ورزشی عضویت دارند. بااین‌وجود هنوز مهاجرتباران در ساختار ورزش نمایندگانی اندک دارند.

 

برنامه‌ی فدراسیون ورزش المپیک آلمان (DOSB) تحت عنوان «یکپارچگی با ورزش» ناظر بر این است که مهاجرت به سود عرصه‌ی ورزش در آلمان است. یکی از محورهای این برنامه در آینده تمرکز بر گروه‌هایی مانند دختران و زنان است که تاکنون حضور کم‌رنگ‌تری در ورزش داشته‌اند. دولت آلمان نیز در مشارکت با بنیاد بوندس لیگا و فدراسیون فوتبال آلمان برنامه‌یی برای ادغام بیش‌تر مهاجران را آغاز کرده است. در این برنامه پروژه‌های درازمدتی برای جذب پناه‌جویان به ورزش حمایت می‌شود. از جمله‌ی این برنامه‌ها پروژه‌ی «یک بر صفر برای خوش‌آمد» است که تیم ملی فوتبال آلمان نیز از آن حمایت می‌کند و بر اساس آن از نزدیک به 600 باشگاهی که برای جذب پناه‌جویان تلاش می‌کنند از نظر مالی حمایت می‌شود.

 

فدراسیون ورزش المپیک آلمان سازمان مادر در ورزش آلمان است و خود را بزرگ‌ترین تشکل شهروندی آلمان می‌داند. این فدراسیون هم از ورزش قهرمانی و هم ورزش عمومی حمایت می‌کند. بیش از 20 هزار از 91 هزار باشگاه ورزشی که این فدراسیون نظارت بر آن‌ها را به ‌عهده دارد از زمان وحدت مجدد آلمان تأسیس شده‌اند. از جمله 98 سازمان عضو این فدراسیون یکی هم فدراسیون فوتبال آلمان است که در سال 1900 تأسیس شده است. این فدراسیون درحال‌حاضر با نزدیک به 7 میلیون عضو و 25 هزار باشگاه به بالاترین حد در تاریخ خود رسیده و بزرگ‌ترین فدراسیون یک رشته‌ی ورزشی در جهان است.

 

فوتبال زنان از جمله رشته‌های ورزشی است که سریع‌ترین رشد را داشته است. تیم ملی فوتبال زنان آلمان تاکنون چندین‌بار به مقام قهرمانی در جهان و اروپا دست یافته است. با تأثیرپذیری از موفقیت‌ بازیکنانی چون اشتفی جونز، که از سال 2016 مربیگری تیم ملی فوتبال زنان آلمان را به عهده خواهد گرفت، هم‌اکنون 337300 فوتبالیست دختر زیر شانزده سال در باشگاه‌های فوتبال عضو هستند.

 

جذاب‌ترین اتفاق در ورزش آلمان بوندس لیگا است ــ بالاترین رده‌ی در فوتبال آلمان. این لیگ از قوی‌ترین لیگ‌های فوتبال در جهان است. برای تماشای 306 بازی 18 تیم بوندس لیگا فقط در فصل 2015 / 2014 نزدیک به 3/13 میلیون تماشاگر به ورزشگاه‌ها رفتند. به عبارت دیگر، هر بازی به‌طورمتوسط 43530 تماشاگر داشته است. باشگاه فوتبال بایرن مونیخ معیاری برای هر سنجشی در فوتبال باشگاهی آلمان است. در ماه مه 2015 این باشگاه بیست‌وپنجمین پیروزی خود در بوندس‌لیگای آلمان را جشن گرفت. بایرن مونیخ هم‌چنین در روز 17 مه 2017 جام فدراسیون فوتبال آلمان را از آن خود ساخت. این تیم علاوه بر آن در سال‌های 2001 و 2013 برنده‌ی جام قهرمانان اروپا شد. این باشگاه با 251 هزار عضو هوادارِ عضو پس از باشگاه بنفیکای لیسبون دارای بیش‌ترین تعداد عضو در جهان است.

تیم ملی مردان فوتبال آلمان با چهاربار قهرمانی در جهان و سه بار قهرمانی در اروپا پرچمدار ورزش فوتبال در آلمان است و از زمان قهرمانی در جهان به سال 2014 در برزیل در صدر جدول فیفا قرار دارد. این تیم با هدایت سرمربی‌اش، یوآخیم لوو، از نظر تاکتیکی بسیار انعطاف‌پذیر است و فوتبالی مدرن عرضه می‌کند. در میان چهره‌های شاخص ملی‌پوش آلمان بازیکنانی نظیر جروم بوآتنگ، سمیع خدیرا و مسعود اوزیل با پیشینه‌ی مهاجرت نیز حضور دارند.

ورزشی مقبول و موفقیت در رشته‌های مختلف

در کنار فوتبال، ژیمناستیک، تنیس، تیراندازی، دو و میدانی، هندبال و سوارکاری نیز رشته‌هایی هستند که طرف‌داران زیادی دارند. درعین‌حال برگزاری دیگر جشنواره‌های ورزشی نیز با موفقیت همراه است. ازجمله مسابقه‌ی دو همگانی «چالش شرکت سرمایه‌گذاری جی. پی. مورگان» در فرانکفورت / ماین. این مسابقه‌ی دوِ شرکت‌ها که هدفی عام‌المنفعه را تعقیب می‌کند با 70 هزار شرکت‌کننده از 2780 شرکت بزرگ‌ترین مراسم از این نوع در جهان است.

بیلان فعالیت‌های ورزش در آلمان از جهات مختلف مثبت است. بخش مهمی از این نتیجه محصول برنامه‌ی حمایت از ورزش است. این برنامه 3800 ورزشکار را در تقریباً همه‌ی رشته‌های ورزشی المپیکی و رشته‌های غیرالمپیکی که سنتی دیرپا دارند، مانند ورزش معلولان و ناشنوایان، در بر می‌گیرد. حمایت از ورزشکاران فعال با نقص عضو نیز ازجمله وظایف مهم این برنامه است. در این عرصه نیز ورزشکاران زن و مرد آلمانی در مسابقات بین‌المللی و بازی‌های پاراالمپیک با کسب 1492 مدال (تا سال 2014) بیش از حد متوسط موفق بوده‌اند.

«انسان‌ها را حرکت دهیم ــ مرزها را درنوردیم». این شعار وزارت امور خارجه آلمان در حمایت بین‌المللی از ورزش است. این پروژه‌یی دائمی در سیاست فرهنگی و آموزشی این وزارت است و تاکنون بیش از 1400 برنامه‌ی کوتاه و بلندمدت در رشته‌های مختلف ورزشی را در بیش از 100 کشور به اجرا گذاشته است. به ‌عنوان مثال «فوتبال به جای جنگ ــ گُوِه برای رواداری» برنامه‌یی بود که طی آن شانزده مربی زن و مرد فوتبال فلسطینی روش‌های آموزش فوتبال به کودکان و نوجوانان را فرا گرفتند. نوجوانانی که پیوسته در معرض منازعات خشونت‌آمیز قرار دارند می‌بایست در فرایند بازی یاد بگیرند چگونه مفهوم بازی جوانمردانه را رعایت کنند. ورزش آلمان از این راه و راه‌های گوناگون دیگر تلاش می‌کند ابزاری برای پیش‌گیری از بحران و تفاهم میان ملت‌ها فراهم آورد و به ‌عنوان سفیری برای احترام متقابل هرچه‌بیش‌تر، رواداری و یک‌پارچگی و رقابت بدون خشونت، به‌ اوج توان‌مندی دست یابد.


موضوعات مرتبط: ورزش در المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

غذای ماول تاشه

ماول تاشه یک غذای سنتی مردمان جنوب آلمان است و می گویند که این غذا توسط کشیشان در صومعه شهر «ماول برون» در قرون وسطی ابداع شده است. کاتولیک ها در ایام روزه داری از خوردن گوشت منع شده اند.

کشیشان این صومعه غذای گوشت دار را در لای خمیر پنهان می کردند تا دیده نشود چه می خورند. بعدها با رسوا شدن ماجرا مردم برای ماول تاشه با طعنه از واژه «نارو به خدا» استفاده می کردند؛ برخی نیز تقصیر را به گردن پروتستان ها می اندازند.

(مذهب پروتستان شاخه ای از مسیحیت است که مبانی آن نخستین بار توسط مارتین لوتر مطرح شد).


موضوعات مرتبط: غذاهای المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

غذای زمین و اسمان

غذای زمین و آسمان (Himmel und Ääd)، این غذای سنتی مردمان حاشیه «راین» است که از سیب زمینی و سیب درختی تشکیل شده است. در گویش راینلند واژه (Ääd) همان زمین یا به زبان آلمانی (Erde) است.

منظور از هیمل (Himmel) یا آسمان همان سیب درختی است. جهنم (Höll) یا همان (Hölle) نیز سوسیس جگر است که این غذا اضافه می شود.

 


موضوعات مرتبط: غذاهای المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |

قلعه‌ی نوش‌وانِشتاین (Neuschwanstein)

 جواهر واقعی باواریا، قلعه‌ای مجلل، زیبا، رویایی و افسون کننده است که در میان منظره‌ای به همان اندازه مسحور کننده و تأثیر گذار، جای گرفته است. این قلعه طی قرن نوزدهم توسط لودویگ دوم (Ludwig II) بنا نهاده شد. زیبایی ظاهری آن در حدی است که گویی درست از میان داستان‌های جن و پری به دنیای ما وارد شده است.  معماری نئو رومانسِک این قلعه به همراه طراحی داخلی خاص و تماشایی آن، همگی از اپراهای واگنر الهام گرفته شده‌اند. و همان گونه که گفتیم پس زمینه و دورنمای کلی طبیعت پیرامون آن با نمایی از شکوه کوهستان آلپ، دره‌ی هوئِن‌شوانگو (Hohenschwangau) و وسعت سبز جنگلی انبوه، به مراتب بر این حال و هوای جادویی افزوده است.  همان گونه که این قلعه با الهام از اثری هنری پا به عرصه‌ی وجود گذاشته، خود نیز برای دنیایی جادویی و شگفت انگیز، الهام بخش بوده است. گفته می‌شود کاخ زیبای دیزنی نیز با نگاهی به این قلعه‌ی باشکوه به تصویر کشیده شد. باید گفت که این عمارت سنگی مسحور کننده، یکی از جاذبه‌های انکار ناپذیر این کشور است که هر ساله میزبان بازدید کنندگان فراوانی از اقصی نقاط جهان می‌باشد.  

 

 


موضوعات مرتبط: دیدنی های الماناماکن تاریخی المان
برچسب‌ها: همه چیز درباره المان

تاريخ : | | نویسنده : احمدرضا محمدیان |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 10 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Slide Skin:.